Is het tijd om je IT-infrastructuur te vervangen?

Als ondernemer vraag je je soms weleens af of het tijd is om je bestaande IT-infrastructuur te vervangen. Laptops worden trager, nieuwe werknemers hebben andere toestellen dan oudere werknemers, er is een mix van desktops en laptops, er zijn schermen met en zonder hdmi, …  In dit artikel richten we ons op de vele voordelen van het vervangen van je IT-infrastructuur en hoe we je daarbij kunnen ondersteunen.

Tim Klaassen, Dienstenthuis

Evaluatie van je huidige IT-infrastructuur

Voordat we beslissen of het vervangen van je IT-infrastructuur nodig is, is een grondige evaluatie van je huidige systemen belangrijk. We bespreken verschillende aspecten die moeten worden overwogen, zoals de staat van je netwerk, toestellen, servers, software en beveiligingssystemen. Ons team van experts kan je helpen bij deze evaluatie en adviseren of het tijd is voor vernieuwing.

Extra: vraag hier jouw gratis netwerkscan

3 Voordelen van het vervangen van je IT-infrastructuur

Het vervangen van je IT-infrastructuur brengt diverse voordelen met zich mee: 

  1. Verbeterde prestaties
  2. Hogere beveiliging 
  3. Betere integratiemogelijkheden met nieuwe technologieën.

Door te begrijpen waarom het vervangen van je infrastructuur zinvol kan zijn, kun je weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij de behoeften van je bedrijf.

 

5 Sterke argumenten om je IT-infrastructuur te vervangen

Er zijn verschillende sterke argumenten die pleiten voor het vervangen van je IT-infrastructuur.

  • Verbeterde prestaties

Nieuwere IT-systemen zijn vaak sneller en efficiënter, waardoor je bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd en de productiviteit van je medewerkers toeneemt.

  • Verhoogde beveiliging

Met de snelle evolutie van technologieën is het essentieel om je infrastructuur up-to-date te houden om te voldoen aan de nieuwste beveiligingsstandaarden. Het vervangen van verouderde systemen vermindert de kwetsbaarheden en versterkt de bescherming tegen cyberdreigingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de stopzetting van de beveiligingsondersteuning van Windows 10 (vanuit Microsoft) vanaf 2024.

  • Schaalbaarheid en flexibiliteit

Nieuwe IT-infrastructuren bieden meer flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor je gemakkelijker kunt meegroeien met de behoeften van je bedrijf. Je kunt snel aanpassingen doen, nieuwe gebruikers toevoegen en nieuwe technologieën integreren zonder beperkingen van verouderde systemen.

  • Kostenbesparingen op de lange termijn

Hoewel de initiële investering bij het vervangen van je IT-infrastructuur een factor is om te overwegen, kunnen de kostenbesparingen op de lange termijn aanzienlijk zijn. Nieuwere systemen vereisen doorgaans minder onderhoud en bieden efficiëntere oplossingen, waardoor je operationele kosten kunnen worden verlaagd.

  • Toekomstbestendigheid

Door je IT-infrastructuur te vervangen, leg je een solide basis voor de toekomst. Je bent beter voorbereid op technologische ontwikkelingen en kunt gemakkelijker inspelen op veranderende zakelijke eisen en kansen.

Het overwegen van deze sterke argumenten kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over het vervangen van je IT-infrastructuur en de voordelen ervan voor je bedrijf.

Migratiestrategieën en naadloze integratie

Als je besluit je infrastructuur te vervangen, kunnen we een migratiestrategie ontwikkelen om een soepele overgang te garanderen. We bespreken hoe we je kunnen ondersteunen bij de implementatie van nieuwe systemen en zorgen voor een naadloze integratie met minimale verstoring van je bedrijfsactiviteiten. Ons team van experts staat klaar om je bij elke stap te begeleiden.

Onze expertise en ondersteuning

Ons team is gespecialiseerd in IT-advies en beheer voor ondernemingen zoals het jouwe. We hebben uitgebreide ervaring in het succesvol vervangen en upgraden van IT-systemen. Ons team van deskundigen staat klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het vervangen van je infrastructuur, waarbij we de nieuwste technologieën en best practices toepassen.

Lees ook: Dienstenthuis herkent eigen service in samenwerking met Contineo

 

Tim Klaassen, Dienstenthuis

Conclusie

Met de voordelen van verbeterde prestaties, verhoogde beveiliging, schaalbaarheid, kostenbesparingen op de lange termijn en toekomstbestendigheid, is het vervangen van je IT-infrastructuur een strategische zet voor je bedrijf. Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij dit proces en ervoor te zorgen dat je profiteert van de nieuwste technologieën en best practices. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen ondersteunen bij het upgraden van je IT-infrastructuur.

door | 22 jun 2023 | Nieuws

Lees ook

Vlot overstappen van Google Workspace naar Microsoft 365

Vlot overstappen van Google Workspace naar Microsoft 365

Hoe verloopt een Google Workspace migratie naar Microsoft 365?Ging je van solo-ondernemer naar een eerste team? Of bots je tijdens je projecten keer op keer op de limieten van Google Workspace? Dan overweeg je geheel terecht om eventueel over te stappen naar Microsoft...

Copilot, de onvermoeibare assistent in de Microsoft 365 tools

Copilot, de onvermoeibare assistent in de Microsoft 365 tools

Copilot, de onvermoeibare assistent in de Microsoft 365 toolsWat is  Copilot? Stel je een assistent voor die 24/7 beschikbaar is, nooit een kop koffie nodig heeft en je kan helpen met vrijwel elk werkje in Excel, Outlook, Word of Teams. Dat is Microsoft Copilot. In...

IT bolt vlotjes bij Fietsen Wildiers

IT bolt vlotjes bij Fietsen Wildiers

IT bolt vlotjes bij Fietsen Wildiers herneming van het artikel op sterck-magazine.be“Ik heb een panische angst voor IT”, zegt Kris Voet, zaakvoerder van Fietsen Wildiers. Hij zocht, en vond, daarom een IT-partner die hij blindelings kon vertrouwen. Samen bouwden we de...

Niet te missen IT-tips en -tricks

Op zoek naar jouw IT-coach?