VÖRTGANG x CONTINEO

 

 

Samenwerken met een IT-partner die je vertrouwt en waar je op kan rekenen, dat is voor heel veel bedrijven essentieel. IT speelt een hoofdrol in de werking van elk bedrijf en ook voor Vörtgang was de persoonlijke en flexibele benadering één van de hoofdredenen om een samenwerking met Contineo op te starten. Je leest hier hun verhaal.

 

Vörtgang is een studie- en ontwerpbureau van technische installaties in de bouw. Ze werken voor kantoren, scholen, bedrijfsgebouwen… En dit vaak aan grote projecten zoals Soudal Plant 5 in Turnhout of de school Katersberg in Geel. Zaakvoerder Tom Smets vertelt waarom hij zo tevreden is over de samenwerking met Contineo.

 

 

Hun flexibiliteit en directe service gaf voor ons de doorslag om te kiezen voor Contineo, eerder dan voor een grotere IT-partner.

Tom: “Dankzij de korte communicatielijn en openheid waarmee IT-problemen en structuren kunnen worden besproken, heeft Contineo bij ons een streepje voor. Als Turnhoutse ondernemingen onder elkaar kunnen we erg vlot met elkaar communiceren. Uiteraard speelt de openheid van zaakvoerder Jan hierin een belangrijke rol. Wij houden van directe communicatie, niet enkel mailverkeer, en dat is ook de visie bij Contineo. Die persoonlijke band die je op korte termijn schept, weten we erg te appreciëren. Ook hun flexibiliteit en directe service gaf voor ons de doorslag om te kiezen voor Contineo, eerder dan voor een grotere IT-partner.”

 

Ons dataverbruik werd zo hoog, dat er een oplossing nodig was op korte termijn.

Tom: “We leerden Contineo kennen doordat we toevallig in hetzelfde bedrijvenpand werken. Bij de eerste kennismaking konden we meteen onze IT-problemen aankaarten en Jan stond direct klaar met een glasheldere analyse. De moeilijkheid bij ons zat in de naamsverandering. We zijn een ingenieursbureau en we werken daardoor met erg grote en zware bestanden en plannen. Dit vraagt zeer veel van onze systemen en we zagen onze geheugencapaciteit zienderogen slinken. Ons dataverbruik werd zo hoog, dat er een oplossing nodig was op korte termijn.”

 

 

Onze werking is niet langer zuiver computergelinkt, we opereren nu vanuit een cloud based serveromgeving.

Tom: “De oplossing van Contineo bestond uit het implementeren van Office 365 in combinatie met Azure. Azure biedt ons een waaier aan mogelijkheden en maakt ons als onderneming veel flexibeler. Bijvoorbeeld in coronatijden om te werken op afstand. Iets wat ons nu nog steeds voordelen biedt. Onze werking is niet langer zuiver computergelinkt, we opereren nu vanuit een cloud based serveromgeving. We hebben uiteraard nog steeds een goeie grafische kaart nodig, maar het rekenkundige aspect kan gebeuren vanop afstand, en in principe zelfs vanop elk type computer. Onze 3D-plannen en visualisaties in BIM zijn op die manier een pak toegankelijker geworden.”

 

Het mooie is dat we er ons zelf geen zorgen over moeten maken.

Tom: “Contineo voerde de omschakeling uit en verzorgt sindsdien ook het onderhoud van onze IT-systemen. Ze monitoren de IT en houden alles up-to-date, ook qua veiligheid! Dit laatste is zeker in onze sector erg belangrijk, gezien de grote hoeveelheid kennis die we in ons bezit hebben. Ze adviseren ons ook qua te nemen stappen voor de toekomst. En het mooie is dat we er ons zelf geen zorgen over moeten maken. Contineo adviseert en implementeert alles na onze goedkeuring.”

 

Ze doen da goe!

Tom: “Wij laten ons IT-beheer dan ook met een gerust hart over aan Jan en zijn team. We weten dat het daar in goede handen is. En het mooie is dat de communicatie en opvolging steeds via één contactpersoon verloopt, telefonisch, via hun eigen platform en via hun servicemail. Alles wordt kort opgevolgd en verloopt vlot. En zelfs wanneer er zich grotere kennisproblemen voordoen, heeft Contineo de juiste oplossingen.  Ze hebben een erg korte communicatielijn met partners zoals bijvoorbeeld Microsoft, om ook op grotere kwesties een doelgericht antwoord te bieden.”

door | 12 mei 2022 | Nieuws

Lees ook

Ik heb een prospect afgewezen …

Ik heb een prospect afgewezen …

Ik heb een prospect afgewezen ... De titel moest eigenlijk zijn: kijk, ik heb een blog geschreven. Die titel gaat waarschijnlijk geen lezers lokken, of deze titel lezers lokt weet ik nog niet. Mijn grote voorbeeld is Tim Klaassen van Dienstenthuis, hij kan echt blogs...

Contineo x Taccx

Contineo x Taccx

CONTINEO x TACCX De overstap naar een nieuwe cloudomgeving is vaak een uitdaging, omdat verschillende softwarepartners op elkaar moeten worden afgestemd. Contineo begeleidt zelfstandig boekhoudkantoor Taccx en zorgde voor een succesvolle migratie naar hun nieuwe...

Cyberaanval bij Picanol: bent u als volgende aan de beurt?

Cyberaanval bij Picanol: bent u als volgende aan de beurt?

Picanol scoort tegenwoordig in de nieuwsresultaten. Helaas op een negatieve manier. Het West-Vlaamse beursgenoteerde bedrijf is slachtoffer geworden van ransomware, gijzelsoftware eigenlijk. Deze malware infecteert computers en hackers chanteren de gebruiker door hem...

Niet te missen IT-tips en -tricks

Op zoek naar jouw IT-coach?