Op 22 oktober 2009 kwam Windows 7 uit. Microsoft zijn termijn van 10 jaar productondersteuning loopt dit jaar dus af. Hoog tijd om problemen voor te zijn met jouw gratis IT-scan.

Wat is er aan de hand?

Microsoft beëindigt de ondersteuning voor Windows 7. “Zo kunnen we onze investeringen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen.” zeggen ze zelf. De exacte einddatum van de support is 14 januari 2020. Hierna worden er geen technische ondersteuning en geen automatische updates ter bescherming van je pc meer geleverd. Door tijdig over te stappen voorkom je dat je in een situatie terechtkomt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is. Microsoft raadt je eigenlijk aan om over te stappen naar Windows 10 vóór 1 januari 2020.

Wat raadt Contineo aan?

Je stapt best over op een nieuw apparaat met Windows 10. Als je het maximale uit je IT wil halen en wil profiteren van de nieuwste hardwaremogelijkheden is een nieuw toestel the way to go. De huidige pc’s zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger. En dat met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde computer tien jaar geleden. Contineo coacht je met succes naar Windows 10. Reken voor jouw gratis IT-scan, het maken van je keuze, de plaatsing van je bestelling, de levertermijn van de toestellen en daarna de implementatie toch op +/- 45 dagen. Het is dus ‘vijf voor twaalf‘ en tijd om nu actie te ondernemen!

Wat als ik geen nieuw toestel kán of wíl aanschaffen?

Het is ook mogelijk compatibele pc’s met Windows 7 te upgraden door een volledige versie van Windows 10 te kopen en te installeren. We bekijken dan tijdens onze IT-scan of je toestellen Windows 10 wel effectief aan kunnen.

Wat als ik Windows 10 helemaal niet wil?

Een optie voor de gokkers onder ons. Je kan Windows 7 blijven gebruiken. Je gaat in eerste instantie zelfs niets merken. Maar na beëindiging van de ondersteuning wordt je pc kwetsbaarder voor allerhande beveiligingsrisico’s. Je ontvangt geen software-updates meer van Microsoft. Dus ook geen beveiligingsupdates. Zo word je beetje bij beetje meer kwetsbaar voor virussen, hacks, enz… Die keuze raden we dus niet aan! Zet de continuïteit van je bedrijf niet op het spel. Bovendien zijn de kosten van de schade en het herstel achteraf vele malen groter dan een proactieve aanpak nu.

Wat moet ik nú doen?

Niet twijfelen en actie ondernemen zodat je overstap tijdig rond is. Je upgrade begint dus vandaag!

  1. Vraag hier je gratis IT-scan aan.
  2. Vermeld #windows7 in je aanvraag. Je krijgt dan voorrang in onze opvolging.
  3. Wij nemen binnen de 24 uur contact met je op.

 

* laatste update artikel: 1 dec 2019